ZAVRŠENA PROLEĆNA SADNJA U OKVIRU VELIKE OBNOVE SOMBORSKOG ZELENILA

prolecna_sadnja_drveca_sombor

Закључно са пролећном садњом, којој је претходила и јесења садња, сомборски дрвореди обновљени су са више од  3800 нових стабала, а посебно место током ове велике акције заузела је садња више од 1200 стабала бођоша.

prolecna_sadnja_drveca_sombor_
Посађено је више од 1200 стабала бођоша

Поред ове, за Сомбор најпрепознатљивије врсте дрвета,  посађене су и младице јавора, тополе, врбе, липе, дуда, јасена и багрема, којима су обновљени или оформљени потпуно нови дрвореди у бројним улицама, парковима, дечијим игралиштима, стадионима и око хиподрома.

prolecna_sadnja_drveca_sombor-
Посађене су младице бођоша, јавора, тополе, врбе, липе, дуда, јасена и багрема

Ценећи чињеницу да је Сомбор надалеко познат и препознат као град зеленила,  у ком је планско озелењавање започето током друге половине 19. века када су посађени дрвореди дудова, платана и оформљени први градски паркови, локална самоуправа је, први пут после више деценија, у јесен 2020. године покренула велику акцију озелењавања и богаћења зеленог фонда града.

prolecna_sadnja_drveca_sombor__
Акција озелењавања покренута је у јесен 2020. године
prolecna_sadnja_drveca_sombor_-
Посађено је више од 3800 нових стабала

У настојању да зеленило и даље буде понос града, да се очува идентитет Зеленграда, а свесни добробити којом зеленило доприноси здрављу и квалитету животне средине, приступило се великој, системској обнови градског зеленила, пре свега дрвореда, и паркова, али и формирања нових зелених површина на територији самог града и насељених места сомборске територије.

prolecna_sadnja_drveca_sombor_-_
Обновљени су или оформљени потпуно нови дрвореди у бројним улицама, парковима, дечијим игралиштима, стадионима и око хиподрома

Акција озелењавања  ће бити настављена на јесен, када је планирана садња више хиљада садница дрвенастих врста у селима сомборског подручја и типско уређење улица у самом граду.

prolecna_sadnja_drveca_sombor__-
Акција озелењавања ће бити настављена на јесен
ПретходниAKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI 21. APRILA
СледећиUzastopnih pet gemova za startni trijumf

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.