ZAVRŠENA PROLEĆNA SADNJA U OKVIRU VELIKE OBNOVE SOMBORSKOG ZELENILA

prolecna_sadnja_drveca_sombor

Zaključno sa prolećnom sadnjom, kojoj je prethodila i jesenja sadnja, somborski drvoredi obnovljeni su sa više od  3800 novih stabala, a posebno mesto tokom ove velike akcije zauzela je sadnja više od 1200 stabala bođoša.

prolecna_sadnja_drveca_sombor_
Posađeno je više od 1200 stabala bođoša

Pored ove, za Sombor najprepoznatljivije vrste drveta,  posađene su i mladice javora, topole, vrbe, lipe, duda, jasena i bagrema, kojima su obnovljeni ili oformljeni potpuno novi drvoredi u brojnim ulicama, parkovima, dečijim igralištima, stadionima i oko hipodroma.

prolecna_sadnja_drveca_sombor-
Posađene su mladice bođoša, javora, topole, vrbe, lipe, duda, jasena i bagrema

Ceneći činjenicu da je Sombor nadaleko poznat i prepoznat kao grad zelenila,  u kom je plansko ozelenjavanje započeto tokom druge polovine 19. veka kada su posađeni drvoredi dudova, platana i oformljeni prvi gradski parkovi, lokalna samouprava je, prvi put posle više decenija, u jesen 2020. godine pokrenula veliku akciju ozelenjavanja i bogaćenja zelenog fonda grada.

prolecna_sadnja_drveca_sombor__
Akcija ozelenjavanja pokrenuta je u jesen 2020. godine
prolecna_sadnja_drveca_sombor_-
Posađeno je više od 3800 novih stabala

U nastojanju da zelenilo i dalje bude ponos grada, da se očuva identitet Zelengrada, a svesni dobrobiti kojom zelenilo doprinosi zdravlju i kvalitetu životne sredine, pristupilo se velikoj, sistemskoj obnovi gradskog zelenila, pre svega drvoreda, i parkova, ali i formiranja novih zelenih površina na teritoriji samog grada i naseljenih mesta somborske teritorije.

prolecna_sadnja_drveca_sombor_-_
Obnovljeni su ili oformljeni potpuno novi drvoredi u brojnim ulicama, parkovima, dečijim igralištima, stadionima i oko hipodroma

Akcija ozelenjavanja  će biti nastavljena na jesen, kada je planirana sadnja više hiljada sadnica drvenastih vrsta u selima somborskog područja i tipsko uređenje ulica u samom gradu.

prolecna_sadnja_drveca_sombor__-
Akcija ozelenjavanja će biti nastavljena na jesen
ПретходниAKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI 21. APRILA
СледећиUzastopnih pet gemova za startni trijumf

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.