Završeni radovi na rekonstrukciji krova fiskulturne sale u Telečkoj

skola-foto-01100

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš i gradonačelnik Sombora Antonio Ratković posetili su Osnovnu školu „Kiš Ferenc“ u Telečkoj, gde su završeni radovi na rekonstrukciji krova fiskulturne sale, koje je finansirao Pokrajinski sekretarijat.

Dugogodišnji problem prokišnjavanja krova na fiskulturnoj sali u Osnovnoj školi „Kiš Ferenc“ u Telečkoj otklonjen je uz pomoć sredstava pokrajinske vlade i iz budžeta grada Sombora.

„Godinama već imamo problem prokišnjavanja fiskulturne sale i to je problem jer deca mogu da se ozlede ili krov da padne. Veoma nam je drago da smo dobili sredstva i da smo konačno uradili krov. Još nam je bitno da u fiskulturnoj sali promenimo rasvetu jer je stara i dotrajala, neonska rasveta i zbog velike visine mi to ne možemo ni da menjamo“, rekao je Zoltan Kemiveš, direktor OŠ „Kiš Ferenc“ u Telečkoj.

„Moram da istaknem izuzetnu saradnju sa Gradom Somborom koji je sufinansirao ove projekte i zajedničkim snagama smo uradili jednu veoma bitnu stvar za Telečku, kao i da je krov fiskulturne sale obnovljen“, rekao je Žolt Sakalaš, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice.

„Cene materijala su poskupele u poslednjih nekoliko meseci, a ovaj konkurs je bio na početku godine, ali uspeli smo da zatvorimo ovu investiciju i da uradimo onako kako je i bilo predviđeno. Zahvalio bih se i za sredstva za školu za osnovno i srednje obrazovanje „Vuk Karadžić“ za koju smo dobili 2.500.000 dinara za obnovu toaleta i sanitarnih čvorova“, rekao je Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora.

Za ovu investiciju ukupno je utrošeno tri miliona dinara, od toga je Pokrajinska vlada radove finansirala sa 2.300.000, a grad Sombor je sufinansirao sa 700.000 dinara.

Izvor: RTV (Bojana Radovanović)

PrethodniOčuvanje prirode kroz „Evropski Amazon“ u Bačkom Podunavlju
SledećiPOTPISAN UGOVOR SA 21. STIPENDISTOM GRADA SOMBORA

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.