Završeni radovi na rekonstrukciji krova fiskulturne sale u Telečkoj

skola-foto-01100

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Жолт Сакалаш и градоначелник Сомбора Антонио Ратковић посетили су Основну школу „Киш Ференц“ у Телечкој, где су завршени радови на реконструкцији крова фискултурне сале, које је финансирао Покрајински секретаријат.

Дугогодишњи проблем прокишњавања крова на фискултурној сали у Основној школи „Киш Ференц“ у Телечкој отклоњен је уз помоћ средстава покрајинске владе и из буџета града Сомбора.

„Годинама већ имамо проблем прокишњавања фискултурне сале и то је проблем јер деца могу да се озледе или кров да падне. Веома нам је драго да смо добили средства и да смо коначно урадили кров. Још нам је битно да у фискултурној сали променимо расвету јер је стара и дотрајала, неонска расвета и због велике висине ми то не можемо ни да мењамо“, рекао је Золтан Кемивеш, директор ОШ „Киш Ференц“ у Телечкој.

„Морам да истакнем изузетну сарадњу са Градом Сомбором који је суфинансирао ове пројекте и заједничким снагама смо урадили једну веома битну ствар за Телечку, као и да је кров фискултурне сале обновљен“, рекао је Жолт Сакалаш, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице.

„Цене материјала су поскупеле у последњих неколико месеци, а овај конкурс је био на почетку године, али успели смо да затворимо ову инвестицију и да урадимо онако како је и било предвиђено. Захвалио бих се и за средства за школу за основно и средње образовање „Вук Караџић“ за коју смо добили 2.500.000 динара за обнову тоалета и санитарних чворова“, рекао је Антонио Ратковић, градоначелник Сомбора.

За ову инвестицију укупно је утрошено три милиона динара, од тога је Покрајинска влада радове финансирала са 2.300.000, а град Сомбор је суфинансирао са 700.000 динара.

Извор: РТВ (Бојана Радовановић)

ПретходниOčuvanje prirode kroz „Evropski Amazon“ u Bačkom Podunavlju
СледећиPOTPISAN UGOVOR SA 21. STIPENDISTOM GRADA SOMBORA

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.