Završeni radovi na rekonstrukciji krova fiskulturne sale u Telečkoj

skola-foto-01100

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš i gradonačelnik Sombora Antonio Ratković posetili su Osnovnu školu „Kiš Ferenc“ u Telečkoj, gde su završeni radovi na rekonstrukciji krova fiskulturne sale, koje je finansirao Pokrajinski sekretarijat.

Dugogodišnji problem prokišnjavanja krova na fiskulturnoj sali u Osnovnoj školi „Kiš Ferenc“ u Telečkoj otklonjen je uz pomoć sredstava pokrajinske vlade i iz budžeta grada Sombora.

„Godinama već imamo problem prokišnjavanja fiskulturne sale i to je problem jer deca mogu da se ozlede ili krov da padne. Veoma nam je drago da smo dobili sredstva i da smo konačno uradili krov. Još nam je bitno da u fiskulturnoj sali promenimo rasvetu jer je stara i dotrajala, neonska rasveta i zbog velike visine mi to ne možemo ni da menjamo“, rekao je Zoltan Kemiveš, direktor OŠ „Kiš Ferenc“ u Telečkoj.

„Moram da istaknem izuzetnu saradnju sa Gradom Somborom koji je sufinansirao ove projekte i zajedničkim snagama smo uradili jednu veoma bitnu stvar za Telečku, kao i da je krov fiskulturne sale obnovljen“, rekao je Žolt Sakalaš, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice.

„Cene materijala su poskupele u poslednjih nekoliko meseci, a ovaj konkurs je bio na početku godine, ali uspeli smo da zatvorimo ovu investiciju i da uradimo onako kako je i bilo predviđeno. Zahvalio bih se i za sredstva za školu za osnovno i srednje obrazovanje „Vuk Karadžić“ za koju smo dobili 2.500.000 dinara za obnovu toaleta i sanitarnih čvorova“, rekao je Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora.

Za ovu investiciju ukupno je utrošeno tri miliona dinara, od toga je Pokrajinska vlada radove finansirala sa 2.300.000, a grad Sombor je sufinansirao sa 700.000 dinara.

Izvor: RTV (Bojana Radovanović)

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.