Zbir svih intima

jelena-kukic

Izložba „Zbir svih intima“ Jelene Kukić u Maloj galeriji KC „Laza Kostić“ u Somboru.

Izložba radova Jelene Kukić „Zbir svih intima“ biće otvorena danas u Maloj galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, obaveštavaju iz Kulturnog centra Sombor.

Otvaranje će biti upriličeno elektronskim putem, u 19 časova, dok će neposredno po završetku zvaničnog obraćanja, koje će biti direktno prenošeno na Facebook stranici Kulturnog centra, posetioci biti u mogućnosti da pogledaju izložbu uz poštovanje aktuelnih epidemioloških mera. Postavka izložbe će trajati do 10. aprila 2021. godine.

Autorka izložbe Jelena Kukić rođena je 1994. godine u Apatinu. Završila je Srednju školu za dizajn „Bogdan Šuput“ u Novom Sadu 2013. godine. Diplomirala je 2018. godine na Akademiji likovnih umetnosti u Trebinju, smer slikarstvo pod mentorstvom profesora Save Pekovića. Master studije završila je na istoj akademiji 2020. godine. Od 2014. do 2020. godine izlagala je tri puta samostalno i više puta u sklopu grupnih izložbi.

Reč o izložbi:

„Apstraktno je pojam koji umetnica povezuje sa dematerijalizacijom opipljivog. Sklanjanje od klasičnih formi, na koje su oči navikle – koje više nisu čiste, jer nose u sebi već opisano značenje, na koje smo naučeni i koje je često višesmisleno. Apstrakcija zalazi u necitirane forme.

Slika postaje ogledalo duha, a kao takva je jedina istina koja nam se nudi. Samim tim, slika kao takva, dobija određenu širinu, mogućnost da se u nju upišu neopipljive dragocenosti svakodnevnice. Problem nastaje onog momenta kada svaka slika samo svojom formom može da aludira na apstrakciju. U očima stvaraoca, ona je apsolutno opipljiva, živa i najzad – realistična. Utapanje u materiju kojom gradi delo čini da ga ne odvaja od sebe same. To je poput obnovljiivog izvora energije koji tinja unutar bića. Kada dođe do vrenja, poput erupcije, pretače se na platno, čist refleksni akt.“

ПретходниTURISTIČKA PONUDA GORNJE PODUNAVLJE – otvaranje ekocentra
СледећиIlegalna laboratorija u Gakovu

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.