Zbog rekonstrukcije somborskog porodilišta trudnice upućene na Suboticu i Novi Sad

sombor-bolnica
Извор: РТВ (Милош Јањатовић)

Zbog rekonstrukcije porodilišta u somborskoj Opštoj bolnici sve pacijentkinje, odn. trudnice će se do završetka radova upućivati u Opštu bolnicu Subotica ili na Kliniku za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine. I ako su trudnice upućene u druge zdravstvene ustanove, za hitne slučajeve su obezbeđeni uslovi za porođaj u sklopu Odeljenja za ginekologiju. Ukupna vrednost investicije je 21 milion dinara.

Nakon dvadeset godina, počeli su radovi na kompletnoj rekonstrukciji porodilišta u somborskoj Opštoj bolnici „Dr Radivoj Simonović“. Osim sanacije sanitarnih čvorova i podova, izgradiće se izolacione sobe, apartman, opremiti 23 nova ležaja, a objekat će imati novu porođajnu salu, deo za prijem i otpust porodilja i beba.

„Na mene ne utiče rekonstrukcija, drago mi je da se radi, ali ako bi uticala situacija onda ne bih bila mirna zbog klizavih puteva tokom zime. Termin mi je krajem decembra, tako da se nadam da ću se poroditi u rekonstruisanom porodilištu“, kaže Brigita Fajfer, trudnica iz Sombora.

Dr Dragan Rastović, v.d. direktora bolnice, ističe: „Obezbedili smo uslove za urgentni porođaj i urgentne carske rezove. Krenuli smo 13. septembra u radove, a planirani su do 13. decembra. Rekonstruisaće se kompletno odeljenje akušerstva i dve decenije smo čekali na ovo“.

Antonija Nađ Kosanović, većnica za zdravstvo, sport i omladinu, dodaje: „Rekonstrukcija porodilišta je bila među prioritetnim planovima grada Sombora. To će puno doprineti poboljšanju uslova rada. Pružiće i bolji i prijatniji ambijent svim našim trudnicama i porodiljama“.

Odeljenja neurologije i psihijatrije kompletno rekonstruisani

U bolnici ističu da su iz sopstvenih sredstava kompletno rekonstruisali odeljenja neurologije i psihijatrije.

„Na odeljenju neurologije napravili smo jedinicu za moždani udar, koja je kompletno opremljena. Od resornog ministarstva smo u saradnji sa Svetskom bankom dobili 30 električnih kreveta, od čega 10 za intenzivnu negu, a 20 za polu-intenzivnu negu. Šest kreveta smo opredelili i za jedinicu za moždani udar, a 10 za intenzivnu negu i anesteziologiju, dok je još 14 kreveta za poluintenzivnu terapiju. Kreveti imaju kompletnu opremu i antidekubitalne madrace za negu teških bolesnika na koronarnoj jedinici internog odeljenja“, navodi direktor Rastović.

Rok za završetak radova je 90 dana, a grad Sombor je kao investitor opredelio 10 miliona dinara, dok je Ministarstvo za populacionu politiku ranije izdvojilo 11 miliona.

Izvor: RTV (Vesna Milanović Simičić)

ПретходниZA VIKEND U SOMBORU AUTOKROS TRKE
СледећиUhapšen zbog sumnje da je krijumčario ljude

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.