Zelenilo: Bođoši na Apatinskom putu uklonjeni po nalogu odeljenja

zupanija-tise-sombor

JKP Zelenilo je na pitanja SOinfo.org povodom uklanjanja bođoša na Apatinskom putu (preko puta hale) odgovorilo da su stabla bila lošeg zdravstvenog stanja, te je u prethodnom periodu usled elementarnih nepogoda dolazilo do pada krošnji.

Javno komunalno preduzeće je u dopisu navelo da se uklanjanje, orezivanje ili sadnja stabala vrši na osnovu rešenja i naloga nadležnog odeljenja gradske uprave i da je to regulisano Odlukom o održavanju javnih zelenih površina na teritoriji grada Sombora. Odgovorili su i da su procena za njihovo sečenje dale nadležne gradske službe.

Zelenilo ukazuje da su na pomenutoj lokaciji, Apatinski put, već posađena nova stabla bođoša tokom prethodne godine, i da se akcija nastavlja i u ovoj.

– Broj uklonjenih stabala je 52, a tokom 2020. godine posađeno je 165 novih sadnica, od kojih je 111 na Apatinskom putu, dok su preostala 54 na različitim lokacijama.

U decembru 2019. godine posađeno je 90 bođoša na više gradskih lokacija – saopštili su iz Zelenila.

– Drvo, drvored, ukrasno šiblje i drugo rastinje na javnoj površini može ukloniti i orezati samo JKP Zelenilo na osnovu rešenja i naloga nadležnog odeljenja gradske uprave grada Sombora, po članu 8 Odluke o održavanju javnih površina na teritoriji grada Sombora – odgovorili su iz JKP na pitanje SOinfo.org portala da li se planiraju slične akcije uklanjanja stabala bođoša u narednom periodu o kojim se lokacijama radi i zašto je seča neophodna.

Izvor: soinfo.org @ savamajstor

ПретходниAKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI 24. SEPTEMBRA
СледећиBESPLATNA USLUGA ODVOŽENJA UGINULIH ŽIVOTINJA

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.