ŽENIDBA PRINCA

Predstavljanje knjige „ŽENIDBA PRINCA“, BORISAVA TRAJKOVIĆA.

Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ organizuje predstavljanje knjige Borisava Trajkovića „Ženidba princa“, u petak, 6. decembra 2019. godine, u 18 časova, u sali Dačjeg odeljenja Gradske biblioteke.

O zbirci pesama za decu Ženidba princa, koja je objavljena ove godine u izdanju Gradske biblioteke, govoriće prof. dr Tihomir Petrović, David Kecman Dako i autor, a domaćin večeri je Nataša Turkić.

U programu učestvuju Stribor Perić i Milica Bulović Selihar članovi dramske sekcije SEC-a i učenici Muzičke škole Petar Konjović.

Izvod iz recenzije: …I književna umetnost ovog autora ogleda se u konkretnoj realnoj realizaciji jezika, u iskazu skrojenom po meri malog adresata, jasnom, slikovitom i zvučnom. Jezičke jedinice skladne, značenjski celovite, lako prihvatljive, preporučuju autora Ženidbe princa kao dečjeg umetnika zavidnog umeća…

Tihomir Petrović

Borisav /Nikole/ Trajković je rođen 1938. godine u selu Buvcu, Opšina Lebane. Magistar je poljoprivrednih nauka za oblast genetike. Književni radom se intenzivno bavi od 1990. god. Piše pesme za decu, haiku poeziju, aforizme i epigrame.

Objvio je dve knjige haiku poezije i to „Oglednu se svod“, (Kulturni centar Odžaci, 2000) i „Ptice smrtonosnice“, (Biblioteka „Karlo Bjelicki“ Sombor, 2014.), zatim knjigu poezije za decu. „Kako da stigneš sreću“ („Srpska knjiga“ Ruma, 2005) Haiku pesme objavljuje u Maslačku, Lotosu, Rukoveti, Školjki, Irisu i raznim zbornicima festuivala. Aforizme i epigrame je objavljivao u Ježu, Šipku, Čičku i zbornicima
festivala satire.

Dobitnnik je treće nagrade za dečju pesmu („Bulka“ Crvenka, 2010,), tri prve nagrade za haiku poeziju – cikluse (Odžaci, 2004, 2012. i 2019), i tri treća za Senryu i haiku („Lotos“ Kraljevo, 2000. i Ivanić Grad, Hrvatska 2013. i 2014), zatim za aforizme i epigrame, prve nagrade (Biblioteka „Branko Radičević“ Žitište, 2013) i tri treće (KUD Mrkonjić Grad, 2014. i 2015. i Književni klub „Dušan Matić“Ćuprija, 2013).

Ima neobjavljene: zbirku pesama za decu, zbirku haiku poezije, četiri knjige aforizama i knjigu epigrama.

Uvršten je u Antologiju pesnika za decu S onestrane duge Pere Zupca („Srpska knjiga“ Ruma, 2006.) i Istoriju srpske književnosti za decu prof. dr Tihomira Petrovića, (N. Sad, 2008). Piše i objavljuje palindrome. Živi u Somboru.

ПретходниBesplatna pravna pomoć za Somborce
СледећиDA LI SMO ZAVISNI OD MOBILNOG TELEFONA? Evo šta kažu stručnjaci!

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.