ŽENIDBA PRINCA


Predstavljanje knjige “ŽENIDBA PRINCA”, BORISAVA TRAJKOVIĆA.

Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ organizuje predstavljanje knjige Borisava Trajkovića „Ženidba princa“, u petak, 6. decembra 2019. godine, u 18 časova, u sali Dačjeg odeljenja Gradske biblioteke.

O zbirci pesama za decu Ženidba princa, koja je objavljena ove godine u izdanju Gradske biblioteke, govoriće prof. dr Tihomir Petrović, David Kecman Dako i autor, a domaćin večeri je Nataša Turkić.

U programu učestvuju Stribor Perić i Milica Bulović Selihar članovi dramske sekcije SEC-a i učenici Muzičke škole Petar Konjović.

Izvod iz recenzije: …I književna umetnost ovog autora ogleda se u konkretnoj realnoj realizaciji jezika, u iskazu skrojenom po meri malog adresata, jasnom, slikovitom i zvučnom. Jezičke jedinice skladne, značenjski celovite, lako prihvatljive, preporučuju autora Ženidbe princa kao dečjeg umetnika zavidnog umeća…

Tihomir Petrović

Borisav /Nikole/ Trajković je rođen 1938. godine u selu Buvcu, Opšina Lebane. Magistar je poljoprivrednih nauka za oblast genetike. Književni radom se intenzivno bavi od 1990. god. Piše pesme za decu, haiku poeziju, aforizme i epigrame.

Objvio je dve knjige haiku poezije i to „Oglednu se svod“, (Kulturni centar Odžaci, 2000) i „Ptice smrtonosnice“, (Biblioteka „Karlo Bjelicki“ Sombor, 2014.), zatim knjigu poezije za decu. „Kako da stigneš sreću“ („Srpska knjiga“ Ruma, 2005) Haiku pesme objavljuje u Maslačku, Lotosu, Rukoveti, Školjki, Irisu i raznim zbornicima festuivala. Aforizme i epigrame je objavljivao u Ježu, Šipku, Čičku i zbornicima
festivala satire.

Dobitnnik je treće nagrade za dečju pesmu („Bulka“ Crvenka, 2010,), tri prve nagrade za haiku poeziju – cikluse (Odžaci, 2004, 2012. i 2019), i tri treća za Senryu i haiku („Lotos“ Kraljevo, 2000. i Ivanić Grad, Hrvatska 2013. i 2014), zatim za aforizme i epigrame, prve nagrade (Biblioteka „Branko Radičević“ Žitište, 2013) i tri treće (KUD Mrkonjić Grad, 2014. i 2015. i Književni klub „Dušan Matić“Ćuprija, 2013).

Ima neobjavljene: zbirku pesama za decu, zbirku haiku poezije, četiri knjige aforizama i knjigu epigrama.

Uvršten je u Antologiju pesnika za decu S onestrane duge Pere Zupca („Srpska knjiga“ Ruma, 2006.) i Istoriju srpske književnosti za decu prof. dr Tihomira Petrovića, (N. Sad, 2008). Piše i objavljuje palindrome. Živi u Somboru.


OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.