ZIMSKA SLUŽBA SPREMNA ZA SEZONU

Komandant Štaba za vanredne situacije gradonačelnik Sombora Antonio Ratković izvršio je danas smotru opreme i tehnike na punktu zimske službe na Bezdanskom putu, zajedno sa  predstavnicima Policijske uprave Sombor, javnih komunalnih preduzeća „Zelenilo“, „Čistoća“, „Prostor“  i „Vodokanal“, koji su, kao i prethodnih godina, uključeni u aktivnosti Zimske službe.

Gradonačelnik je rekao da će Služba i ove godine održavati puteve po prioritetima, a da će u nasenjenim mestima služba raditi po novom sistemu.

„Prioritetom prvog reda u dužini od oko 27 kilometara, biće obuhvaćeno 38 ulica, u drugom prioritetu je obuhvaćeno 22 ulice u dužini od 10,5 kilometara, takođe u planu su i opštinski putevi u dužini od 85 kilometara, kao i glavna ulica, biciklističke i pešačke staze.

Ono što je bitno da u narednom periodu ćemo imati i u selima Zimsku službu na malo drugačijem nivou, tako što će JKP Prostor sklopiti ugovore sa ljudima i znaseljenih mesta.

Potrebna mehanizacija, kao i ralice su spremne u svakom naseljenom mestu i ti ljudi će dobijati za svoj rad i permanenciju određena sredstva“ istakao je Ratković i dodao da je nabavnjena i nova mehanizacija: „Ovde na punktu zimske službe ove godine imamo i 3 nova traktora kompletno opremljena sa rasipačima i očekujemo da budu spremni za naredni period. Zahvalio bih se svim javnim komunalnim preduzećima što su i ove godine spremno dočekali sezonu sa obnovljenom mehanizacijom“

Na današnjoj smotri Zimske službe istaknuto je da se sva potrebna mehanizacija nalazi na raspolaganju, kao i da se dovoljne količine soli nalaze u magacinu, te da je sve spremno za predstojeću zimu.

ПретходниSREDNJOŠKOLCI BIRAJU PROJEKAT KOJI ĆE SE FINANSIRATI IZ GRADSKOG BUDŽETA
СледећиImovina Borelija ponuđena na prodaju

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.