ZIMSKA SLUŽBA SPREMNA ZA SEZONU


Komandant Štaba za vanredne situacije gradonačelnik Sombora Antonio Ratković izvršio je danas smotru opreme i tehnike na punktu zimske službe na Bezdanskom putu, zajedno sa  predstavnicima Policijske uprave Sombor, javnih komunalnih preduzeća „Zelenilo“, „Čistoća“, „Prostor“  i „Vodokanal“, koji su, kao i prethodnih godina, uključeni u aktivnosti Zimske službe.

Gradonačelnik je rekao da će Služba i ove godine održavati puteve po prioritetima, a da će u nasenjenim mestima služba raditi po novom sistemu.

„Prioritetom prvog reda u dužini od oko 27 kilometara, biće obuhvaćeno 38 ulica, u drugom prioritetu je obuhvaćeno 22 ulice u dužini od 10,5 kilometara, takođe u planu su i opštinski putevi u dužini od 85 kilometara, kao i glavna ulica, biciklističke i pešačke staze.

Ono što je bitno da u narednom periodu ćemo imati i u selima Zimsku službu na malo drugačijem nivou, tako što će JKP Prostor sklopiti ugovore sa ljudima i znaseljenih mesta.

Potrebna mehanizacija, kao i ralice su spremne u svakom naseljenom mestu i ti ljudi će dobijati za svoj rad i permanenciju određena sredstva“ istakao je Ratković i dodao da je nabavnjena i nova mehanizacija: „Ovde na punktu zimske službe ove godine imamo i 3 nova traktora kompletno opremljena sa rasipačima i očekujemo da budu spremni za naredni period. Zahvalio bih se svim javnim komunalnim preduzećima što su i ove godine spremno dočekali sezonu sa obnovljenom mehanizacijom“

Na današnjoj smotri Zimske službe istaknuto je da se sva potrebna mehanizacija nalazi na raspolaganju, kao i da se dovoljne količine soli nalaze u magacinu, te da je sve spremno za predstojeću zimu.


OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.