Zimski kup u fudbalu za najmlađe

fudbalica-1

U Somboru je počeo tradicionalni zimski kup u fudbalu za najmlađe. Mališani iz Novog Sada, Bačke Palanke, Subotice, Apatina, Sombora s nestrpljenjem su čekali početak utakmice da svojim roditeljima i vršnjacima pokažu sve ono što su naučili na treninzima.

Ljubitelji fudbala uživali su u majstorijama najmlađih virtuoza ovog sporta na 22.zimskom kupu fudbalskog kluba „Spektar“ iz Sombora. Više od 600 mališana iz 47 ekipa plenili su pažnju roditeljima I vršnjacima I pokazali sve ono što su naučili na treninzima.Oni svakoj utakmici prilaze sa puno odgovornosti, ali ne poriču da su im želje vezane za ovaj sport velike.

„Tri godine treniram,najbolji igrač mi je Ronaldo, a kad budem velik želim da igram u Zvezdi“, rekao nam je Vuk iz FK „Spektar“ Sombor. 

„Voleo bih da igram fudbal u Crvenoj Zvezdi ,a najbolji fudbaleri su mu Mesi i Ronaldo“, otkripo nam je Lazar Bobić,FK „Vojvodina“ Novi Sad.

„Ja sam golman i sviđa mi se kad branim, a kad budem velik voleo bih da branim za Liverpul“, rekao nam je Noa Komnenović FK „Vojvodina“ Novi Sad.

„Na treninzima malo više trčimo nego što treba, malo se i umorim, ali trener nam da pauzu jedan minut“,  rekao je Nemanja Popović iz TSC Bačka Topola.

„Ronaldo mi je omiljeni fudbaler,a volim fudbal jer tu radimo i trbušnjake,trčimo,dodajemo se,loptamo,, rekao je Aleksej Drobilović, ŠF „Orange“ Sombor .

Fudbal nije samo popularan medju dečacima, neretko ovaj sport zaigraju i devojčice.

„Želela sam da probam nešto drugačije,pa sam isprobala fudbal i baš mi se dopalo. Ima mnogo trčanja, a ja volim da pobeđujem sa ekipom“, pohvalila se Dunja Trkulja, FK „Spekta“, Sombor.

Roditelji često decu upisuju na sport koji je trenutno najpopularniji, ali cilj nikako ne sme da bude da dete postane profesionlni sportista, već da se razvije, socijalizuje i da postane timski igrač.

„Da se ne bi dogodilo da deca u petaestoj godini ostave fudbal i sport , usmeravamo ih da oni to shvate kao igru. Najvažnije je da stiču nove drugare ,da se upoznaju i da se takmiče bez prevelikih ambicija. Redovan trening i ne samo učenje trenažnog procesa ,nego da se izgradi zdrava ličnost, da budu dobri dečaci, škola uvek mora biti na prvom mestu. Ima mnogo dece koja ne igraju fudbal, ali su se našli oko sporta i u samom sportu“, rekao je Branko Žakić , trener FK „Spektar“iz Sombora.

,,Lepo je težiti nekom cilju,ali po meni je to pogrešan put.Deca u svojim klubovima treba da traže idole,da im prva ambicija bude da zaigraju za stariju uzrasnu kategoriju,pa da dodju do nekog seniorskog tima.Ambiciju treba imati,jer bez ambicije teško je postići uspeh.Danas je samo ostati u sportu i baviti se sportom i rekreativno uspeh sam po sebi .,, rekao je Milan Tintor ,trener ŠF ,,Orange,,Sombor.

Među najmlađima na Spektrovom kupu najuspešniji su ovoga puta bili fudbaleri iz Novog Sada, ali u stopu su ih pratili Somborci, Palančani i Subotičani.

Izvor: RTV (Bojana Radovanović)

ПретходниU toku prethodne nedelje u Somboru devet saobraćajnih nezgoda
СледећиU selu Stapar deca od vrtića igraju folklor, od nedavno i sa dva brata Kineza

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.