Zoo vrt u Kolutu kod Sombora dom mnogim egzotičnim životinjama

kolut-zoo-vrt-flamingosi

Са 17 година Милан Мирић из Колута, код Сомбора, почео је да удомљава напуштене и повређене животиње. Данас, три деценије касније, има свој зоолошки врт, где је уточиште пронашло више од 700 животиња. Двориште му је постало тесно, па је куповао комшијско земљиште. На седам и по хектара простире се прави рај за животиње надомак Сомбора.

Јелени, мајмуни, фламингоси, папагаји, ламе, пони коњи и пар мрких медведа Бато и Сека права су атракција зоолошког врта Мики из Колута. О свима њима брине се Милан Мирић, који себе често назива родитељем животиња. Милан нема слободан дан, не иде на путовања, а животиње су питоме, па чак и медведи.

„Десило се једном да је Сека изашла, отишла скроз до Дунава, враћао сам је назад, па је мало свратила у дискотеку, једном је и Бата изашао, али да се не уплаше моји посетиоци, не излазе оне тако често“, прича Мирић.

Микијева највећа љубав су птице.

„Птица има највише, атракција су фламингоси, ждралови, секретари, они се овде и легу“, каже Милан.

Колико има животиња у Зоо врту, толико Мики има прича. Ова мала оаза посебно је интересантна најмлађима, па су тако највернији посетиоци деца, која с одушевљењем посматрају како Мики из руке храни медведе.

 Извор: РТВ (Бојана Радовановић)

ПретходниHumanitarna izložba torti i kolača u Somboru
СледећиIZMENJEN RED VOŽNJE SOMBORSKIH VOZOVA ZBOG IZGRADNJE BRZE PRUGE NOVI SAD – SUBOTICA

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.